Akoestiek verbeteren

Een goede akoestiek wordt steeds belangrijker in het creëren van een prettige leef- en werkruimte. Het gebruik van veel glas en andere harde materialen is een trend van dit moment. Door het ontbreken van zachte materialen reflecteert geluid herhaaldelijk tegen de wanden, vloer en het plafond. Een slechte akoestiek kan heel vermoeiend werken. Geluidshinder voor langere tijd kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.
Akoestisch materiaal bestellen
Ga naar het productoverzicht van onze akoestische materialen om deze te bestellen.

Verbeter de akoestiek op een stijlvolle manier

Textielframes gevuld met akoestiek zijn een mooie oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. De maatvoering van het frame, het soort akoestisch materiaal en de dikte van het materiaal bepalen hoeveel hinderlijke geluiden geabsorbeerd worden. We hebben drie akoestische materialen beschikbaar, met elk hun eigen voordelen en eigenschappen.

Therm Acoustic

Therm Acoustic is een duurzaam akoestisch materiaal, gemaakt van polyestervezels, waarvan 60% van recycling afkomstig is (PET-flessen). Het materiaal is in 10 mm dikte verkrijgbaar voor een lichte absorptiewaarde, 25 mm dikte voor een goede absorptiewaarde en 40 mm dikte voor een uitstekende absorptiewaarde. Therm Acoustic heeft de brandklasse B1. Lees meer.

Basotect®

Basotect® is gemaakt van melaminehars schuim, licht van gewicht en door zijn stijfheid erg vormvast. Het materiaal heeft een dikte van 45 mm en kan rondom geleverd worden met een gefreesde U- of L-vorm voor een naadloze bevestiging. Doordat het materiaal in een U-vorm gefreesd kan worden is Basotect® ook te gebruiken voor vrijstaande en hangende frames. Indien gewenst kan het materiaal zonder afwerking geleverd worden. Basotect® heeft de brandklasse B1. Lees meer.

Absorptietabel akoestische materialen

De kwaliteit van een akoestisch materiaal wordt bepaald door zijn absorptiewaarde. Deze waarde geeft aan hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt. De meest ideale waarde is 1, wat overeenkomt met 100% absorptie. Het grijs gemarkeerde gebied is het spraakgebied, hier ligt veelal de focus voor een gemiddelde ruimte.