Gebogen textielframes

Tegenwoordig zijn gebogen textielframes de frames die letterlijk en figuurlijk het verschil kunnen maken. Een frame met een buiging brengt speelsheid met zich mee, maar kan ook als strakke eyecatcher gebruikt worden. Gebogen textielframes zijn zeer breed toepasbaar: enkel- en dubbelzijdig, verlicht en onverlicht en in verschillende vormen. Gebruik gebogen aluminium frames bijvoorbeeld om unieke kroonluchters, bovenverlichting, richtingaanwijzers of beursstands mee te creëren.
Lees meer
8 producten gevonden

Enkel- en dubbelzijdig

Onze gebogen textielframes zijn zowel enkelzijdig als dubbelzijdig verkrijgbaar, met verschillende dieptes. Enkelzijdige profielen zijn geschikt voor wandmontage en in sommige gevallen ook voor plafondverlichting. Dubbelzijdige profielen zijn geschikt voor vrijstaande en hangende toepassingen. Een gebogen frame onderscheidt zich van de standaard rechte vormen die veelal gebruikt worden. Onze gebogen textielframes zijn geschikt voor jarenlang intensief gebruik.

Verlicht en onverlicht

Naast enkel- en dubbelzijdig is er ook nog keuze uit verlicht en onverlicht. Een verlicht gebogen frame zorgt ervoor dat de boodschap zowel in het licht als in het donker goed zichtbaar is. We hebben vier onverlichte en drie verlichte profielen beschikbaar. De verlichte varianten worden vooraf getest, voorzien van een CE-certificaat en hebben een garantietermijn van twee jaar op het gehele frame. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een goed werkend frame.

Cirkel, cilinder en curved

Door onze geavanceerde walsmachine kunnen er veel verschillende vormen worden gebogen, namelijk een cirkel, cilinder en curved. Alle varianten kunnen zowel voor wandmontage, vrijstaand als hangend gebruikt worden. Een cirkel is een opvallend en onderscheidend alternatief voor een standaard textielframe. Een curved frame is ideaal als indrukwekkende achter- of scheidingswand op bijvoorbeeld beurzen. Het voordeel van een cilinder is dat die van alle kanten zichtbaar is.

Eenvoudige montage

Doordat onze buigmachine lasermetingen uitvoert tijdens het walsproces, kan er op de millimeter nauwkeurig gebogen worden. Alle profielen worden handmatig en uitgebreid gecontroleerd om er zeker van te zijn dat we een kwalitatief product afleveren. Wanneer het gebogen frame uit één profiel bestaat, zoals bij cirkels, worden de uiteinden aan elkaar bevestigd met een extensionset. Bij grote formaten bestaat het frame uit meerdere delen. In dat geval ontvang je de accessoires (inclusief de extensionsets) bij de profielen, zodat jij of je klant het frame zelf in elkaar kan zetten. Bekijk onderstaand de minimale diameter per profiel en vorm:

In elke gewenste kleur

Bijna al onze gebogen textielframes zijn standaard in het zilver, zwart en wit verkrijgbaar. Een andere kleur is ook mogelijk, geef hiervoor je gewenste RAL-kleurcode op en wij poedercoaten het profiel in de door jou gekozen kleur. Een gebogen frame is al leverbaar vanaf één stuk.