Led op dibond

Led op dibond verlicht de textielprint vanaf de achterkant met led voorgemonteerd op een dibond plaat. Er is keuze uit meerdere lichtsterktes, drie lichtkleuren en de mogelijkheid om deze lichtsterktes aan te passen met een dimmer.
Egale lichtspreiding door achteraanlichting
Geschikt voor kleine tot middelgrote formaten
Smalle frames mogelijk
Snelle installatie door voorgemonteerd frame

Hoofdafbeelding Led op dibond
Beschrijving

Led op dibond (verlicht vanaf de achterkant)

Bij de led-techniek led op dibond wordt de textielprint vanaf de achterkant verlicht met led voorgemonteerd op een dibond plaat. Door groothoeklenzen ontstaat er een gelijkmatige lichtverdeling. Led op dibond frames kunnen snel geïnstalleerd worden, doordat ze voorgemonteerd geleverd worden. Bij deze led-techniek zijn ook smalle profielen mogelijk, dit creëert een elegante en moderne uitstraling. 

Twee lichtsterktes en dimbaar

Een uniek kenmerk van led op dibond is de keuze uit meerdere lichtsterktes, drie lichtkleuren en de optionele mogelijkheid om deze lichtsterktes aan te passen met een dimmer. Hiermee stel je zelf de sterkte van het licht in, zo kun je een ledframe afstemmen op elke omgeving. Het kan bijvoorbeeld wenselijk zijn om een print overdag met een hogere lichtsterkte weer te geven dan 's avonds. Optioneel kan het ledframe compatibel gemaakt worden met DALI-systemen. 

Alternatieve led-technieken

Edge-lit is een voordeligere optie voor led op dibond, hierbij wordt de textielprint vanaf de zijkant verlicht met powerled. Afhankelijk van de situatie kan deze led-techniek een alternatief zijn. Led op stabilizer biedt in alle gevallen een mooie uitlichting en is uiterst geschikt voor extreem grote formaten om zeker te zijn van een egale lichtverdeling. Het verlicht de textielprint vanaf de achterkant met led gemonteerd op stabilizers. Elke maat is dankzij stabilizers mogelijk. Ook bij led op stabilizer is er keuze uit twee lichtsterktes, drie lichtkleuren en de mogelijkheid om het licht te dimmen. Zowel edge-lit als led op stabilizer kunnen compact verpakt worden, waardoor de frames voordelig vervoerbaar zijn. Ook hebben beide led-technieken een relatief laag stroomverbruik.

Specificaties
Type frame Enkelzijdig ledframe, dubbelzijdig ledframe, gebogen ledframe en 3D ledframe
Montagemogelijkheden Aan de wand, vrijstaand en aan het plafond
Led-techniek Led op dibond
Lichtsterkte Bright Led (7250 lumen per m2) en Super Bright Led (11000 lumen per m2)
Lichtkleur 3000K, 4000K en 6500K
Dimmen Dimbaar en DALI-dimbaar
Garantietermijn Twee jaar