Led-technieken

We hebben diverse led-technieken beschikbaar, zo is er afhankelijk van jouw wensen altijd een ledframe dat aansluit. Bij edge-lit wordt de textielprint vanaf de zijkant verlicht met powerled, wat zorgt voor een goede lichtverdeling. Edge-lit kan niet gedimd worden. Bij led op dibond wordt de textielprint vanaf de achterkant verlicht met led voorgemonteerd op een dibond plaat. Door groothoeklenzen ontstaat er een gelijkmatige lichtverdeling. Led op stabilizer biedt in alle gevallen een mooie uitlichting en wordt aanbevolen voor extreem grote formaten om zeker te zijn van een egale lichtverdeling. Het verlicht de textielprint vanaf de achterkant met led gemonteerd op stabilizers. Bij led op dibond en led op stabilizer is er keuze uit twee lichtsterktes, drie lichtkleuren en de mogelijkheid om het licht te dimmen. Dankzij dynamic led kun je je textielprint als het ware laten leven.
Lees meer
5 producten gevonden

Edge-lit (verlicht vanaf de zijkant)

Dit type lightbox verlicht de textielprint vanaf de zijkant met powerled, wat zorgt voor een goede lichtverdeling. Edge-lit heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding. Nog een voordeel van edge-lit is het relatief lage stroomverbruik en een compacte verpakking, waardoor het frame voordelig vervoerbaar is. Bij doeken met veel witte/effen delen bestaat er een kleine kans op ‘schaduwvlekken’. Om dit te voorkomen kan er gekozen worden voor een profiel met de led op stabilizer techniek. Deze techniek biedt in alle gevallen een mooie uitlichting.

Led op dibond (verlicht vanaf de achterkant)

Vanaf de achterkant wordt de textielprint verlicht met led voorgemonteerd op een dibond plaat. Door groothoeklenzen ontstaat er een gelijkmatige lichtverdeling. Bij deze led-techniek zijn smalle profielen mogelijk, dit creëert een elegante en moderne uitstraling. Led op dibond frames kunnen snel geïnstalleerd worden, doordat ze voorgemonteerd geleverd worden.

Led op stabilizer (verlicht vanaf de achterkant)

Led op stabilizer wordt aanbevolen voor grote formaten om zeker te zijn van een egale lichtverdeling met voldoende vermogen. Het verlicht de textielprint vanaf de achterkant met led gemonteerd op stabilizers. Elke maat is dankzij stabilizers mogelijk. Evenals bij edge-lit is een voordeel van led op stabilizer het relatief lage stroomverbruik en een compacte verpakking, waardoor het frame voordelig vervoerbaar is. 

Unieke kenmerken van achteraanlichting

Een uniek kenmerk van led op dibond en led op stabilizer is de keuze uit meerdere lichtsterktes, drie lichtkleuren en de optionele mogelijkheid om deze lichtsterktes aan te passen met een dimmer. Hiermee stel je zelf de sterkte van het licht in, zo kun je een ledframe afstemmen op elke omgeving. Het kan bijvoorbeeld wenselijk zijn om een print overdag met een hogere lichtsterkte weer te geven dan 's avonds. Optioneel kan het ledframe compatibel gemaakt worden met DALI-systemen. Creëer een elegante en moderne uitstraling met een dimbaar ledframe.

Dynamic led

Dankzij dynamic led kun je je textielprint als het ware laten leven. Iedere led kan individueel worden aangestuurd qua lichtsterkte en kleur (RGB). Het creëert eindeloze mogelijkheden om je print te voorzien van verrassende elementen. Dé manier om je merk, product of boodschap op een creatieve manier in de spotlight te zetten.