Led op stabilizer

Bij led op stabilizer wordt de textielprint vanaf de achterkant verlicht met led gemonteerd op stabilizers. Er is keuze uit meerdere lichtsterktes, drie lichtkleuren en de mogelijkheid om deze lichtsterktes aan te passen met een dimmer.
Egale lichtspreiding door achteraanlichting
Geschikt voor kleine tot grote formaten
Compact verpakt, voordelig vervoerbaar
Relatief laag stroomverbruik

Hoofdafbeelding Led op stabilizer
Beschrijving

Led op stabilizer (verlicht vanaf de achterkant)

Bij led op stabilizer wordt de textielprint vanaf de achterkant verlicht met led gemonteerd op stabilizers. Deze techniek biedt in alle gevallen een mooie uitlichting en wordt aanbevolen voor extreem grote formaten om zeker te zijn van een egale lichtverdeling. Elke maat is dankzij stabilizers mogelijk. Led op stabilizer frames hebben een relatief laag stroomverbruik en worden compact verpakt, hierdoor zijn deze ledframes voordelig vervoerbaar. 

Twee lichtsterktes en dimbaar

Een uniek kenmerk van led op stabilizer is de keuze uit meerdere lichtsterktes, drie lichtkleuren en de optionele mogelijkheid om deze lichtsterktes aan te passen met een dimmer. Hiermee stel je zelf de sterkte van het licht in, zo kun je een ledframe afstemmen op elke omgeving. Het kan bijvoorbeeld wenselijk zijn om een print overdag met een hogere lichtsterkte weer te geven dan 's avonds. Optioneel kan het ledframe compatibel gemaakt worden met DALI-systemen. Creëer een elegante en moderne uitstraling met een dimbaar ledframe.

Plafondverlichting

Bij het Lightbox 120 profiel kan de het frame ook gebruikt worden als plafondverlichting door te kiezen voor de lichtsterkte Super Bright Led en bij voorkeur in combinatie met dimmen. Gezien de leds erg fel zijn van zichzelf, kan het licht zonder de mogelijkheid tot dimmen te fel zijn.

Alternatieve led-technieken

Edge-lit is een voordeligere optie voor led op stabilizer, hierbij wordt de textielprint vanaf de zijkant verlicht met powerled. Afhankelijk van de situatie kan deze led-techniek een alternatief zijn. Net als bij led op stabilizer heeft deze led-techniek een relatief laag stroomverbruik en kunnen de frames compact verpakt worden. Bij led op dibond wordt de textielprint vanaf de achterkant verlicht, met led voorgemonteerd op een dibond plaat. Bij deze led-techniek zijn smalle profielen mogelijk, dit creëert een elegante en moderne uitstraling. Evenals bij led op stabilizer is er keuze uit twee lichtsterktes, drie lichtkleuren en de mogelijkheid om het licht te dimmen.

Specificaties
Type frame Enkelzijdig ledframe, dubbelzijdig ledframe, gebogen ledframe en 3D ledframe
Montagemogelijkheden Aan de wand, vrijstaand en aan het plafond
Led-techniek Led op stabilizer
Lichtsterkte Bright Led (4000 lumen per m2) en Super Bright Led (5950 lumen per m2)
Lichtkleur 3000K, 4000K en 6500K
Dimmen Dimbaar en DALI-dimbaar
Garantietermijn Twee jaar