Panel Hanging 18

Dit aluminium profiel is een populaire oplossing voor het ophangen van plaatmateriaal, zonder omlijsting, zodat je print echt opvalt. Het profiel is aan de achterkant van je plaatmateriaal bevestigd, waarnaar je deze aan de wand hangt. Het laat de afbeelding als het ware zweven.

Geschikt voor plaatmateriaal
Onzichtbaar frame
Eenvoudige montage
Economische oplossing

Kleuren
zilver
RAL

Direct uit voorraad leverbaar
Hoofdafbeelding Panel Hanging 18

Frame samenstellen

Om dit product te kunnen bestellen heb je een account nodig. Login met je gegevens of vraag een account aan.
Beschrijving

Onzichtbaar frame

Creëer een dynamisch effect met de Panel Hanging. Doordat het frame niet zichtbaar is, laat het de print als het ware zweven en creëer je een 3D-effect. Een perfecte oplossing voor presentaties van prints in een kantoor, showroom of kunstgalerij. Naast presentatie oplossingen, is het ook uiterst geschikt voor thuis aan de muur.

Plaatmateriaal met een glad oppervlak

De Panel Hanging, ook wel blind ophangsysteem genoemd, heeft een diepte van 18 mm. Dankzij het sterke frame bevestig je panelen met een glad oppervlak, zoals Dibond of Forex, eenvoudig aan de wand. Houd er rekening mee dat de Panel Hanging aan alle zijden in ieder geval 100 mm kleiner is dan het paneel, zodat deze niet zichtbaar is.

Bevestiging met tape

Je kunt de aluminium profielen aan de achterzijde van het paneel monteren door middel van dubbelzijdig 3M tape, dit is optioneel bij te bestellen. 3M adviseert een maximale belasting van 10 kilo per meter. Bij het aanbrengen van het tape dient rekening gehouden te worden met:

  • De ondergrond moet goed schoongemaakt worden met alcohol.
  • De tape moet juist aangebracht worden (recht, zonder plooien).
  • De beste tempratuur voor het aanbrengen ligt tussen de 21-38 graden.
  • Onder de 10 graden moet de tape niet worden aangebracht.

Wandbevestiging

De Panel Hanging kan op verschillende manieren aan de wand bevestigd worden. De meest voorkomende manier is door gebruik te maken van de bijpassende Cleathanger. Daarnaast is het mogelijk om het frame vast te schroeven met minimaal twee schroeven.
Specificaties
Artikelnummer NF-04183
Diepte (mm) 18 mm
Type frame Panel frame
Montagemogelijkheden Aan de wand
Kleuren Zilver en RAL-kleur naar keuze
Gewicht 0,357 kilo/meter
Stabilizers mogelijk Nee
Staaflengte 6150 mm