Lifco neemt aandelen EFKA over

Zweeds beursgenoteerd Lifco neemt aandelen EFKA over. Dat maken de twee bedrijven vandaag bekend. Met de komst van Lifco als aandeelhouder biedt het EFKA de ideale kans om het bedrijf verder te kunnen laten groeien met als doel de marktpositie in Europa en wellicht daarbuiten nog meer te versterken.

Lifco AB heeft medio augustus 2022 de aandelen Efka Holding BV overgenomen van de vorige eigenaren Henk Lever en Hans de Vet. Met de overname wordt EFKA een dochteronderneming van Lifco. EFKA blijft wel onafhankelijk werken.

EFKA is oorspronkelijk opgericht in 1888 als groothandel in houten lijsten en opereert sinds 2009 zeer succesvol met de productie van aluminium textielframes vanuit Drachten. Zowel verlicht als onverlicht en in elke vorm en kleur. EFKA is Europees marktleider en levert in 27 verschillende landen.

Lifco, opgericht in 1946, is een groep van bijna 200 kleine en middelgrote bedrijven in 31 verschillende landen. Allen werkend in nichemarkten en veelal marktleider. De filosofie van Lifco is een langetermijnrelatie en een zeer decentrale aansturing. Lokaal worden de beste beslissingen gemaakt.

De afgelopen jaren is het management van EFKA door de vorige eigenaren al geleidelijk aan overgedragen aan de huidige directie, met Ids Boersma als algemeen directeur. De heren Lever en de Vet zullen nog enige tijd als adviseur beschikbaar zijn.

De vorige eigenaren hebben een zeer efficiënt en intelligent georganiseerd bedrijf neergezet met hoogwaardige producten. Met de komst van Lifco als aandeelhouder biedt het EFKA de ideale kans om het bedrijf verder te kunnen laten groeien met als doel de marktpositie in Europa en daarbuiten nog meer te versterken. Zowel in de Sign- (in- en outdoor), Expo en Office markt.

De propositie van EFKA wordt daardoor nog sterker. Breed assortiment, grote voorraad, snelle levering en een hoog serviceniveau.