Aluminium frames

Bij EFKA zijn we specialist op het gebied van aluminium frames. Een aluminium frame is een profiel met een kanaal waar de platte pees van een bedrukt textieldoek ingedrukt kan worden, ook wel een peesdoek genoemd.

Duurzame oplossing

Aluminium frames zijn een duurzame oplossing om jouw boodschap op een visueel aantrekkelijke manier zichtbaar te maken. Het peesdoek is eenvoudig te verwisselen, waardoor je in een handomdraai een nieuwe uitstraling in een ruimte kunt creëren. Doordat het aluminium licht van gewicht is kan een aluminium frame eenvoudig verplaatst worden.

Maatwerkoplossingen

Elk textielframe is uniek, je bepaalt zelf de afmeting en eventuele extra’s aan het textielframe. De frames zijn verkrijgbaar met en zonder verlichting, maar ook in verschillende frame diktes en kleuren. Met zes dubbele verstekzagen, CNC-machine, buigmachine én ons uitgebreide assortiment aan aluminium profielen is elk type frame te realiseren. 

Aluminium frames met een buiging

Onze aluminium profielen kunnen gebogen worden in een radius naar keuze. Dit kan zowel met een verlicht als een onverlicht textielframe. Deze kunnen enkelzijdig of dubbelzijdig worden ingezet. Het aluminium profiel kan gebogen worden als cirkel, cilinder of als curved wall. Een cirkel onderscheidt zich van de standaard rechte vormen en is populairder dan ooit. Met een rond textielframe maak je een ruimte gezellig én sfeervol. Een curved textielframe wordt veel ingezet op beurzen als achterwand of tussenwand. Een cilinder is uiterst geschikt als de uiting vanaf meerdere kanten zichtbaar moet zijn.

3D frames

3D frames zijn in alle soorten rechthoekige opstellingen of als kubus leverbaar. Dit kan in verlichte of onverlichte uitvoering. Met onze 3D frames kun je volledige beursstands bouwen.

Gaten boren in een aluminium profiel

We hebben meerdere wandprofielen beschikbaar die standaard voorgeboord zijn, dit vereenvoudigd de montage van het aluminium frame. Is jouw gekozen aluminium profiel niet standaard voorgeboord leverbaar? Met onze CNC-machine kunnen we elk aluminium profiel voorzien van boorgaten, volledig afgestemd op jouw voorkeuren. Het is zelfs mogelijk om het aluminium profiel te voorzien van schroefdraad. Ook kunnen we sleuven in het aluminium profiel maken.

Aluminium profiel graveren

Om een aluminium frame er nog meer uit te laten springen is het ook mogelijk een ontwerp in het textielframe te laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan een logo, tekst of ander vector bestand. Lever hiervoor een bestand in DXF, EPS of PDF formaat aan.

Aluminium frames met een uitsparing

Het is mogelijk om een aluminium frame te voorzien van een of meerdere uitsparingen. Dit kan een handige optie zijn als er bijvoorbeeld obstakels in de weg zitten, denk aan buizen of stopcontacten. Maar het kan ook toegepast worden om bijvoorbeeld een televisiescherm in je beurswand te plaatsen. 

Whitelabel productsheet

Voor elk aluminium profiel in ons assortiment is een whitelabel productsheet beschikbaar. Hierop vind je alle specificaties van een profiel, inclusief de verscheidenheid aan beschikbare opties en accessoires. De productsheets zijn in vier talen beschikbaar en te downloaden op de productpagina, onder downloads. Gebruik dit bijvoorbeeld als verkoopondersteuning of bij het uitbrengen van een offerte aan jouw klant.

Catalogus

We hebben een uitgebreide catalogus beschikbaar met al onze aluminium profielen en bijbehorende accessoires, inclusief inspiratie en uitleg. De catalogus is beschikbaar in drie talen én ook nog eens beschikbaar in een whitelabel variant. Zo kun jij ook samen met jouw klant de catalogus doorlopen.

Heb je meer inspiratie voor jouw aluminium frame nodig? Bekijk dan onze inspiratiepagina. Wil je sparren of heb je hulp nodig bij een project, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Word partner van EFKA

Door een account aan te maken kan je je bestellingen online inzien en sneller afrekenen.