Samenwerking EFKA EverUse

DE EERSTE IN EUROPA MET EEN VOLLEDIG CIRCULAIRE AKOESTISCHE OPLOSSING VOOR KANTOREN

EFKA en EverUse bieden als eerste in Europa een volledig circulaire akoestische oplossing aan, aluminium frames met hoogwaardig akoestisch materiaal. Alle producten mogen aan het einde van de levensduur terug naar de leverancier. Hiermee is de eerste circulaire, akoestische oplossing zonder afval een feit. EFKA en EverUse maken vandaag hun samenwerking bekend. De producent van circulaire isolatie van papierafval en de producent van aluminium frames, slaan de handen ineen om de markt voor akoestiek te betreden. De Friese bedrijven hebben elkaar gevonden in de passie om kwalitatief hoogwaardige producten te maken, die een zo klein mogelijke impact op het milieu hebben. De kracht van EFKA, alle frames op maat en in elke gewenste kleur geleverd, in combinatie met de kracht van EverUse, 100% circulair akoestisch materiaal met een hoge geluidsabsorptie, zorgen voor een uniek aanbod in de markt.

EFKA BIEDT EEN INNOVATIEVE EN DUURZAME OPLOSSING

EFKA neemt als producent verantwoordelijkheid voor haar product. De aluminium frames kunnen terug naar het bedrijf in Drachten om een tweede leven te krijgen. In eerste instantie wordt gekeken of de frames een-op-een ingezet kunnen worden voor een ander project. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld vanwege de afmeting, kleur of beschadigingen, dan worden de frames gerecycled en opnieuw verwerkt tot bruikbaar aluminium. Zo blijven de grondstoffen altijd behouden en wordt verspilling tegengegaan. Ook zijn de doeken eenvoudig verwisselbaar, waardoor het frame opnieuw gebruikt kan worden door de klant.

EVERUSE CIRCULAIRE ISOLATIE; CIRCULAIR KWALITEITSPRODUCT

EverUse wil bijdragen aan een maatschappij zonder afval, met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom maakt het bedrijf een innovatief product van afval. EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor je huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product uitermate geschikt om te gebruiken in duurzame en gezonde gebouwen. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan andere isolatieproducten. De fabriek in Sneek is ontworpen om elke isolatieplaat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie.

DUURZAME AKOESTISCHE SCHEIDINGSWANDEN

Akoestische scheidingswanden tussen twee werkplekken dempen ongewenste geluiden. Het stimuleert efficiënt werken en daarnaast maakt het een ruimte overzichtelijk én gezellig. Naast een verbetering van de akoestiek kunnen de schermen ook gezien worden als een aanvulling op het interieur. De scheidingswanden kunnen gepersonaliseerd worden aan beide zijden met een effen print of een print naar keuze.

MADE IN HOLLAND

Zowel EFKA als EverUse produceren in Nederland. Sterker nog, de twee bedrijven zijn op 30 minuten van elkaar gevestigd in Friesland. We zijn trots dat we zo de werkgelegenheid en innovatie in Nederland stimuleren.